Vissza a főoldalra!

Bevezető
A készítőről...
... és a céljaimról
Figyelmeztetések!
Köszönetnyilvánítás

Bevezető:

Eme oldal létrehozása egy kis jubileumhoz kötődik: akkor épp 10 éve jelent meg Egely György könyvének, a Tiltott találmányoknak az első kiadása. Ezt a könyvet már az első megjelenésekor is, és azóta is nagy visszhang követte: a szélhámosság vádjától kezdve a bigott megszállottságig terjedő reagálások voltak rá, és vannak azóta is. Vannak, akik még a kezükbe sem vennék ezt a könyvet, mert annyira nem hisznek benne - mások viszont az elmúlt tíz évben az életüket arra áldozták, hogy bebizonyítsák, hogy amit a könyvben leírtak, az bizony szentigaz!

Nem célom, hogy én itt és most állást foglaljak ebben a kérdésben, noha megvan a magam jól meghatározott véleménye a dologról. Maradjunk annyiban, hogy bármilyen is a könyv színvonala és történeti hűsége, számomra nagyon sok inspirációt tartalmazott ahhoz, hogy az életem elmúlt tizenkét évében én is hobbimmá tegyem a téma kutatását a magam szerény eszközeivel. Ennek eredménye ez a kis honlap, amely reményeim szerint - ha az érdeklődés is megfelelő lesz iránta - a jövőben a magyarországi Tesla és Moray kutatás egyik színtere lesz!

Vissza az oldal tetejére!

A készítőről...

Nevem Varsányi Péter, és egy 32 éves, műszaki technikumot végzett ember vagyok. Tíz éven át magánvállalkozóként nagyon sok szakmai területen dolgoztam, így elég széles skálán van rálátásom a dolgokra. Felkutattam és sok esetben személyesen is megismertem azokat az embereket, akik a témában olyan információval rendelkeztek, amelyek számomra érdekesnek minősültek, majd három és fél évig mint Egely György munkatársa, már aktívan is részt vettem a témával kapcsolatos kutatásokban. Ezen időszak alatt nagyon sok berendezést ismertem meg, sok "titkot" tudtam meg, és lett számomra egy nagy tanulsága az egész parafizikának: mindannak, amit valaha olvastam róla, talán ha az 1%-a igaz. Vagy még annyi sem! Nagyon sok "csodát" láttam már, melyekről alaposabb vizsgálat során kiderült, hogy az bizony csak egy nagy tévedés. Mérési hiba, emberi baklövés, vagy egyszerűen nem más, mint apró hazugságok a hónap végi fizetés "kiérdemeléséhez". Bármennyire is nemes cél a környezet védelmével és a világ megmentésével foglalkozni, a jövő új útjainak megteremtésével fáradozni, ha közben sorozatos tévedések/hazugságok miatt csak áltatják magukat az emberek egy nem létező valami bebizonyításával.

Az én személyes véleményem szerint ma mindössze pár effektus létezik csupán, amely "furcsa". Energiatermelő gépet is csak egyetlen egyet ismerek, amely előttem bizonyítottan többletenergiát termel, ez pedig dr. Szabó László úr és csapata által készített 400 kW-os, 20 tonnás monstrum, mely hatalmas méretei ellenére is csak olyan kevés többletenergiát termel, azt is csak hő formájában, amivel nem lehet visszacsatolni. Márpedig amíg egy gép kimenete nem visszacsatolható, és a gép nem magától forog, addig mindig ott van a kisördög: hátha ez is csak mérési hiba, mint oly sokszor...

Nem tagadom: az általam ismert személyek még messze állnak attól, hogy igazán nagy áttörést érjenek el, de ahhoz már bőségesen elég információm van, hogy tudjam: "valami" van a levegőben! Ezt a "valamit" én nem nevezném se szabadenergiának, se éternek, se a ma elfogadott fizikával szemben álló, energiamegmaradásnak ellentmondó dolognak. Inkább valami olyan atomi szintű hajtóerőről lehet szó, amely egy atommagot működtet, és emiatt gyakorlatilag nincs is rá reális lehetőségünk, hogy ezt a valamit megtapasztaljuk, megmérjük, definiáljuk - pontosan azért, mert még nem ismerjük eléggé! Ezért örülök nagyon Sindely László atommag-elméletének, amelynek kutatása talán előrébb vihet eme most még titokzatos hajtóerő megismerésében. Bár az elmélet még nagyon kezdeti szakaszban van, de érdemes vele foglalkozni, így akit érdekel, itt és most elolvashatja. (ATOMMAG.PDF)

Ugyanakkor van pár olyan készülék, melyek a múltban vagy akár a jelenkorban készültek, és melyek közös tulajdonsága, hogy készítőjük próbálgatásos módon alkotott valamit, amelynek működéséről nem sokat tudott, de azt Ő is látta, hogy itt valami nincs rendben. Eme berendezések közül kiemelkedik kettő is. Mindkettő közös jellemzője, hogy nagy teljesítménysűrűségű, és a legkönnyebben kezelhető energiahordozó-fajtát, az elektromosságot állítja elő valamilyen módon. Mindkettő a múlt század terméke, és bár működő készülék nem maradt fent, de talán elegendő írásos anyag maradt vissza utána ahhoz, hogy kutatni és tanulmányozni lehessen őket. Ez a két készülék Nikola Tesla és Thomas Henry Moray energiakonvertere. Ezzel a két emberrel, a készülékeikkel, és a velük kapcsolatban álló dokumentációkkal, eszközökkel és elméletekkel foglalkozik ez a honlap.

Vissza az oldal tetejére!

... és a céljaimról:

Életem egyik nagy vágya teljesült most a napokban: mindig is szerettem volna megszerezni a két, számomra legmisztikusabb emberrel, Nikola Teslával és Thomas Henry Moray-jel kapcsolatos összes elérhető anyagot. Valami olyan honlapról álmodtam, ahol ezek az információk mind elérhetőek, ingyenesen és szabadon, kulturált minőségben, letölthetően, kereshetően és feldolgozhatóan, pl. szöveges formában, a lényegi rajzokkal és fotókkal együtt. Mivel hiába álmodoztam ilyenről, de nem találtam, ezért megcsináltam magamnak. Ingyen, minimális külső segítséggel, szinte egyedül. Az egyetlen segítőtársam, akinek arany betűvel kellene leírni a nevét, Tax István volt, aki Romániában, Nagyváradon él és dolgozik. Az elmúlt két év alatt szinte az összes, a honlapra feltett anyagot OCR-ezte nagyszerű minőségben, így mára már minden jelentős anyag megtalálható szöveges formában. Lehet benne keresni kulcsszóra, lehet őket szerkeszteni - pont olyan, amint amiről álmodtam! Két évembe került, de megérte... Elmondhatom, hogy a világ egyik legjobban rendbetett információs adatbázisával rendelkezem erről a két emberről, és a hozzájuk kapcsolódó információkról.

Sajnálatos dolog azonban, hogy ezzel ki is merültek a lehetőségeim! A kapott kevéske levélből csak azt látom - amit az esetenkénti személyes beszélgetések is alátámasztanak - hogy időközben sikerült úgy továbbfejlődnöm, hogy már senki sem érti, mit akarok. Mindenki gyermeki arccal örvend egy pár centis szikrának, ami egy Tesla tekercsből pattan ki; misztikus csoda a fénycsövek derengése a nagyfrekvenciás tér hatására - miközben én lassan ott tartok, hogy már csak a kísérleti eszközöket kéne legyártani Tesla gömbvillámainak reprodukálására. Nekem természetes volt, hogy beleástam magam a századforduló technikájába, amely azonban az emberek nagy részét nem érdekli: nem olyan misztikus, mint a nagy Tesla, akit Egely György könyve az egekig emelt. Pedig valójában nagyon is egyszerű és földhözragadt dolgai voltak. Csak Ő nagyobb hangsúlyt helyezett a technológiára, mint az elméletekre. Ma százszámra ismerek különféle fantasztikus elméleteket Tesla készülékeiről, azok működéséről, melyben a hipertértől a szoliton- hullámokig mindenféle misztikus szavak keveregnek, de még senkitől sem hallottam egy mondatnyi értelmes gondolatot sem arról, hogy X. találmányán miért pont úgy volt megoldva egyik vagy másik részlet, ahogy. Nem is hallhatok ilyet mindaddig, amíg valaki nem érti meg a századforduló mára elfelejtett technológiáját. Ezért aztán a honlapot se tudom olyan irányban továbbfejleszteni, ahogy szerettem volna; azért nincs Tesla kutatás sem, mert senki nem ért hozzá. Mindenki önelégülten követi Nagy Vezére utasítását, hogy milyen impulzust kell előállítani, és milyen lapos/spirális/kúpos/kocka/stb. tekercsben annak mit kell(ene) csinálnia...

Szerettem volna egy előadás-sorozatot tartani, ahol megtanítottam volna az érdeklődőknek a főbb dolgokat, azonban nem úgy alakultak az események, ahogy azt előre elterveztem. De semmi vész: most éppen állás nélkül vagyok, így ha az égiek nem tesznek többet keresztbe, akkor rövidesen neki tudok állni az előadásnak is. Utána talán lesz alkalmam olyanokkal beszélgetni, akik nem csak ugatják Tesla témáját, hanem valamit értenek is hozzá... (Lehet, hogy ez így most kicsit erős megfogalmazás volt, de higgyétek el, nincs fárasztóbb dolog, mint ugyanazokat a téveszméket nap mint nap után visszahallani mindenhonnan. Abból, hogy valami egy könyvben le van írva, még nem következik, hogy az igaz is!)

Ugyancsak probléma volt, hogy sokan segítettek volna saját állításuk szerint, azonban én nem voltam abban a helyzetben, hogy személyre szabott feladatokat "osszak ki" nekik. Az igazat megvallva sok esetben annak is örültem, ha végre kipihenhettem magam valamelyik vasárnap délután, annyi dolgom volt sokszor. Állástalanságom talán ezen is segít; mert most a honlap új verziója kapcsán kicsit fel akarom a tüzet lobbantani, és ha úgy látom, hogy maradt még egy kis lelkesedés, akkor konkrétan ki fogom írni a hátralévő feladatokat az egyik oldalon, hátha így kiosztva könnyebb lesz a választás.

Üröm az örömben, amit az állástalanságom jelent - szándékosan nem írok munkanélküliséget, mert munkám az annyi van, mint égen a csillag -, szóval a jelentősen megnövekedett szabadidőm most aztán tényleg minimális anyagiakkal jár együtt. Nem szokásom "lejmolni", eddig nem kaptam senkitől egy vasat se, de most két lehetséges út van előttem: vagy rövidesen újra elmegyek dolgozni, és szabadidő híján nem fogok ráérni se az előadásra, se pedig a készülékek építésére; vagy pedig megpróbálom a lehetetlent, és valahonnan pénzt szerzek a Teslával kapcsolatos otthoni kutatásaimra. Állami források és amerikai nagybácsi híján csak Bennetek bízhatok, tisztelt látogatóim: ha valakinek módjában áll akármilyen szerény összeggel is segíteni a munkámat, az tegye meg! Sajnos eredményt nem tudok ígérni, csak annyit, hogy minden tőlem telhető és elvárható dolgot meg fogok tenni, hogy anyagi támogatásuk ne ablakon kidobott pénz legyen! Bankszámlaszámom, ahova az önzetlen és névtelen átutalásokat lehet küldeni:

CIB Bank (HU76-)10701070-68751256-51100005 (HUF)
(A zárójeles rész a nemzetközi bankszámlaszámhoz tartozik.)

Vissza az oldal tetejére!

Figyelmeztetések:

Ezúton szeretném minden szélhámosnak és információ-kereskedésből élő embernek üzenni, hogy ezt a honlapot nem azért csináltam, hogy ők letöltve az itt található információkat kereskedjenek vele. Bár a feltett anyagok eredetije még jogilag tiszta és mentes a szerzői jog korlátaitól, az általam beszkennelt és elkészített elektronikus verzióra már az én szerzői jogaim vonatkoznak, amelyek révén én itt és most megtiltom az anyag vagy annak részeinek engedély nélküli újrapublikálását, pénzért történő árusítását tetszőleges adathordozón, úgy mint pl. CD-n vagy nyomtatott papíron. A honlapom kezdőoldalára külső link mutathat, ha hivatkozni szeretnének a munkámra és az itt publikált anyagokra, de az anyag lemásolása, tükrözése már nem megengedett külön engedély nélkül!

Vissza az oldal tetejére!

Köszönetnyilvánítás:

Végezetül, de nem utolsó sorban ezúton is külön köszönöm Leto Tokarev barátomnak, hogy ezen honlap létrehozásához helyet és domain nevet biztosított ingyen és bérmentve. Remélem az Ő tetszését is el fogja nyerni ez a honlap!

Ugyancsak ismételten megköszönöm Tax Istvánnak az eddigi rengeteg segítségét az OCR munkában, amiértis örökre hálás leszek neki!

Nem köszönöm meg azonban az Oktatási Minisztérium Kutatás-Fejlesztési Helyettes Államtitkárságának, hogy a honlap továbbfejlesztésére benyújtott pályázatomat mindössze egy egysoros, szűkszavú határozattal utasította el "a rendelkezésre álló források szűkösségére" hivatkozva.

Vissza az oldal tetejére!