Vissza a főoldalra!

12 év nagy idő, akárhogy is nézzük, így azt hiszem, ideje pár új - és kevésbé depressziós - szót szólnom a Tesla honlap olvasóinak magamról és a témáról.

Először magamról szólnék pár szót, így a 45. évemhez közel. 2004-ben azért hagytam abba a Tesla honlapom építését, mert számomra értelmét vesztette a további irodalom-kutatás. De az addig elvégzett munkámat nem akartam kidobni, hagytam, hogy mások használják. Velem azóta nagyot fordult a világ: miután 2004-ben saját döntésem után abbahagytam a "főállású" parafizikai kutatást, és az állás-nélküliséget elunva, saját egyéni vállalkozást indítottam, ami rövid idő múlva nagyon beindult, és igazából be is szippantott, ahogy azt tette huszonéves koromban is. Ennek végefelé, 1999-ben egy teljes lebénulás kellett ahhoz, hogy feltegyem magamnak a kérdést, hogy a pénz vagy az álmaim a fontosabbak-e? Mostanában ugyanez a kérdés aktuális, hiszen amit akartam, elértem: saját munkámból van annyi megtakarításom, hogy újra Teslával  foglalkozhassak - a kérdés csak annyi, hogy "megöregedve" is lesz-e erőm, lelkesedésem, kitartásom hozzá?

Annó azért kezdtem el a Tesla kutatást, mert tetszettek Egely György könyvei, de hittem is, meg nem is (inkább nem), amiket leírt. Egy mondat volt, ami végképp kiverte nálam azt a bizonyos biztosítékot: mely szerint Tesla azt mondta, hogy 75.000 lóerős teljesítményekkel dolgozott 1896-ban. Ez 55 megawatt, egy paksi atomreaktor teljesítményének nyolcad része! Egyszerűen nem hittem el, lódításnak, fordítási hibának éreztem. Úgy gondoltam, majd utána járok az igazságnak. Hónapokon, éveken át bújtam a könyvtárakat, múzeumokat, beszereztem külföldi könyvtárakból is könyveket, mindezt csóró, legatyásodott, félig béna emberként (hisz újra meg kellett tanulnom enni, beszélni, járni a lebénulásom után). Megszereztem még azt a könyvtári könyvet is, amit személyesen Egely György firkált és jegyzetelt össze ceruzával (és jó érzésű, könyvszerető emberként magam radíroztam ki belőle a cerka-firkákat). Egy szóval mindent, amit akkor és ott meg lehetett szerezni!

Aztán ebből az irodalomkutatásból 2002-re összeállt a honlap, és 2003 tavaszán hirtelen a szememről leesett a hályog is, és rengeteg dolog összeállt egy egységes egésszé. Megértettem, mi lehetett Tesla fejében az összekötő kapocs a gömbvillámok, a gravitáció, a "földönkívüliek jelei" és még sok, számomra korábban marhaságnak gondolt állítása között. Évekig őrlődtem magamban, hogy vajon normális vagyok-e, amikor feje tetejére állítok magamban mindent, amit valaha is tanítottak nekem. 2004 tavaszán volt egy nyilvános előadásom olyan emberek előtt, akik elvileg ismerték és értették Tesla munkásságát, de szerintem egy szót sem értettek abból, amit elmondtam - persze ez lehet az én hibám is, bár állítólag nagyon jól magyarázok. Akkor megértettem: esélyem sincs, hogy bárki is komolyan vegyen...

Azóta is rengeteget olvasok a világ, a tudomány területéről, és csak azt látom, hogy valami nagyon nem stimmel... Az ismert világ 23%-a sötét anyag, 72%-a sötét energia, és kevesebb, mint 5% az ismert anyag/energia. Kimutatták a gravitációs hullámokat, és gyártottak rengeteg őrült elméletet (pl. húrelmélet), miközben még máig nincs megmagyarázva az olyan egyszerű dolog se, mint az atommag! Ha őrült emberek a chemtrail-ban hisznek, akkor nekem is jogom van a magam kis elmebajára Teslával kapcsolatban - már régóta nem is akarok róla beszélni senkinek sem. Ezért nem látom már értelmét a Tesla honlap bővítésének. Inkább ki szeretném próbálni, amit ki lehet...

Tesla idejében kb. semmi sem volt: minőségi vezetékek és szigetelések épp úgy nem, mint jó kondenzátor vagy induktivitás. És mégis megcsinálta az 75.000 lóerőt ésszel, türelemmel! Sajnos még ha újraépítenék mindent, akkor sem kapcsolhatnám be azokat a gépeket, amiket Ő annó: ma egy szikraközös rezgőkör 55 MW-on akkora szórt spektrummal szórná be a bolygót (hiszen egy szikraköz a hosszúhullámtól a gigahertz-es tartományig minden frekvencián sugároz), hogy az első katonai támaszpontról azonnal felszállna két vadászgép, és a bemért területet a biztonság okáért szőnyegbombázással likvidálnák. Ma wattokkal és milliwattokkal dolgozunk a rádiók világában, így egy Tesla-méretű "generátor" kb. olyan lenne a mai érzékeny elektronikáknak, mint dínóknak az a két meteor, amely kipusztította az összeset egy csapásra.

Szóval van egy őrült elméletem, ami alapján Tesla gondolkodhatott, és talán még Moray is. Van pár elképzelésem is, miket lehetne esetleg lemérni, hiszen a méréstechnika a hobbim és a szakmám is. És persze maradt rengeteg kérdés, homályos vagy épp fekete folt, pl. a detektálás területén. Igazából nem is várok őrült nagy csodát: ha jobban áttanulmányozza valaki Tesla életét, élete végén már ő is az energiatakarékosság szószólója lett, és bár egy működő energia-konvertert tulajdonítanak neki, ami a semmiből termelte az energiát, mégis a nap sugarainak hasznosítása mellett papolt. Ha egy csoda folytán lehetne is építeni egy "semmiből" energiát termelő gépet, az sem oldana meg semmit. Lassan a Föld léte, élete a tét, és semmi szükség arra, hogy az ész és fék nélkül szaporodó emberek kiírtsák maguk alatt a bolygót.

 Igazából nincs is már más tétje az egésznek, mint a kíváncsiság: vajon normális vagyok?

Vissza az oldal tetejére!