CADENCE - Programozható ütemező inkrementális jeladóhoz

     A CADENCE ütemező egy olyan - inkrementális jeladót is kezelni képes - vezérlőkészülék, amely képes bizonyos szöghelyzetek elérésekor különböző áramköröket ki-be kapcsolni. Az ütemező egy inkrement jeladót kezel maximum 2048-as alapfelbontással, és annak jelei alapján max. 16 teljesen független áramkört tud vezérelni. Kifejezetten alkalmas Adams- és Minato-motorok vezérlésére, ill. bármely olyan motor, generátor vagy egyéb forgógép vezérlésére, amelynél bizonyos szögtartományokban kell tekercseket ki- ill. bekapcsolni. Kaszkádolható a több csatorna eléréséhez, ill. PC-hez kapcsolható a kapcsolási program gyors cseréjéhez. Beépített inkrementális jeladó dekódert tartalmaz, tehát a PC-s szoftverrel mint kijelző egység is működik. Rendelkezik egy szinkron kimenettel, amellyel oszcilloszkópot vagy mérés-adatgyűjtő kártyát lehet indítani, választhatóan ciklusonként vagy lépésenként. Beépített időzítője alapján akár saját maga is tudja léptetni a programot, tehát fel tudja pörgetni a motorokat álló helyzetből is.

     A CADENCE az Advantech által használt 2*20 pólusú szalagkábeles csatlakozó kábel segítségével kapcsolható bármely Advantech gyártmányú, vagy ahhoz hasonló felépítésű ISA vagy PCI buszos mérés-adatgyűjtő rendszerhez. (Az újabb, 68 pólusú, SCSI-II méretű csatlakozóval szerelt mérés-adatgyűjtő kártyákhoz speciális adapterrel csatlakoztatható.) Saját tápellátást nem tartalmaz, mert vagy a mérés-adatgyűjtő kártyáról, vagy pedig a vezérelt motor oldaláról kapja a tápfeszültségét. (Opcionálisan persze bármely digitális interfész megoldható, pl. akár EPP párhuzamos port is.)

     A CADENCE kétféle kivitelben készül: a RAM-ot tartalmazó verzió gyors program-változtatást tesz lehetővé, azonban a tárolt program kikapcsoláskor törlődik. A FLASH verzió nem felejtő memóriát tartalmaz, a beállított programja kikapcsolás után is megmarad. Hátránya a lassabb programozás, ill. az, hogy a programozások számát a FLASH memóriák korlátozzák, hiszen azok IC-től függően csak korlátozott számban programozhatók újra. Ezért ez a verzió inkább csak a már jól beállított demonstrációs gépek működtetéséhez ajánlott.

     A CADENCE rendelkezik egy külső trigger kimenettel is, amelyet az oszcilloszkóp vagy a mérés-adatgyűjtő kártya trigger bemenetére lehet kötni. Oszcilloszkóp esetén a ciklusonkénti egy triggerjellel lehet ellenőrizni a működést, mérés-adatgyűjtő kártya használata esetén pedig a lépésenkénti trigger lehetővé teszi, hogy a működéssel fázispontos szinkronban mérhessük a készülék egyes pontjain beálló üzemi feszültség- és áramviszonyokat.

     A készülék méretei: 123*70*28 mm. Hátsó oldalán 2*20 pólusú szalagkábel van kivezetve, előlapján pedig 25 pólusú D-SUB anyacsatlakozó található. Saját tápellátást nem tartalmaz.

A CADENCE az alábbi fő jellemzőkkel rendelkezik:

Tartozékok a CADENCE programozható ütemezőhöz:

  • CADENCE programozható ütemező modul;
  • Felhasználói kézikönyv;
  • Programlemez a betöltő-programozó programmal;
  • 2 db 1,2 méteres 20 pólusú szalagkábel csatlakozókkal; 100%-ig kompatibilis az Advantech PCL-10120 típusszámú kábelével.


Vissza az előző oldalra!