TESLAGEN - Kvarcvezérelt programozható jelgenerátor

     A TESLAGEN egy hordozható kivitelű impulzus-generátor, amely elemről vagy külső dugasz-tápegységről működtetve önálló műszerként is alkalmas bármely elektromos kapcsoló-fokozatot meghajtani a lehető legnagyobb időbeli pontossággal. 100 MHz-es kvarcvezérelt ütemének köszönhetően 10 ns-os pontossággal lehet az alacsony és magas impulzusok szélességét, arányát, ill. a köztük lévő ún. dead-time értékét állítani, miközben folyamatosan kiszámítja az így létrejött impulzusok frekvenciáját és kitöltési tényezőjét. Alkalmas alsó oldali vagy alsó-felső oldali ún. félhidas ill. teljes hidas kimeneti fokozatok vezérlőjeleinek fázispontos generálására. Fogadja a kapcsolófokozatoktól érkező túlfeszültség-, túláram- vagy termikus túlterhelés-jeleket, és azokat kijelzi, a kimenetet pedig letiltja a kapcsolófokozat védelme érdekében. Alkalmas folyamatos, csoportos és szimpla impulzusok generálására, akár külső elektromos távvezérléssel is. Alkalmas továbbá laptop vagy asztali számítógépekkel történő távvezérelt működésre is a számítógépek EPP nyomtató portját felhasználva.(Ez minden újabb, legalább Pentium processzoros számítógépben beépítve rendelkezésre áll). A beállítások belső eltárolása és visszaállíthatósága is segíti a hatékony munkát. Kifejezetten alkalmas a készülék precíziós impulzus-technikai mérésekre, hiszen a kapcsolóelemek holtidejének mérése és azok kezelése olyan széles tartományú és pontosságú impulzus-generálást tesz lehetővé, amelyet még oszcilloszkóppal sem mindig lehet befogni és lemérni a véges memória-kapacitásuk miatt.

     A készülék méretei: 157*84*30 mm. Hátsó oldalán tartalmaz egy szabványos PC-s nyomtató csatlakozót (összekötő kábel mellékelve), egy 2,1 mm-es DC tápfeszültség-csatlakozót (külső táplálás esetén 6-9 VDC / 400 mA a fogyasztás), 1 db 9 pólusú D-SUB anyacsatlakozót a kapcsolómodul csatlakoztatására, ill. egy ki-be kapcsoló gombot is tartalmaz. A doboz alján elemtartó található, amelyben 4 db AA-s méretű, LR6-os ún. ceruzaelemmel is táplálható a készülék ill. az inkrementális jeladók. Akkumulátor azonban nem használható!

     A fenti készülékhez különböző túlfeszültség- és túláram-védett IGBT-s kapcsolómodulok is készültek, melyek gyakorlatilag agyonverhetetlenek, kifejezetten kísérleti célra alkalmasak.

A TESLAGEN kvarcvezérelt jelgenerátor az alábbi fő jellemzőkkel rendelkezik:

Tartozékok a TESLAGEN kvarcvezérelt jelgenerátorhoz:

  • TESLAGEN kvarcvezérelt programozható jelgenerátor;
  • Felhasználói kézikönyv és távvezérlő program lemez.

Vissza az előző oldalra!