XilLOG - Időmérő modul mérés-adatgyűjtő rendszerekhez

     A XilLOG analóg időmérő rendszer a XilMER-től főleg abban tér el, hogy egyidejű analóg méréseket is lehetővé tesz egy megfelelő mérés-adatgyűjtő kártyával együtt. Az analóg mérési adatok így nem idő szerint, hanem szög szerint lesznek gyűjtve. Ennek legnagyobb előnye, hogy más mérési módszerekhez képest a szögelfordulás időbeli deriváltjai rendkívül pontossá válnak, és speciális matematikai módszerek nélkül képezhetők belőlük könnyen kiértékelhető, zajmentes magasabb rendű deriváltak.

     Ugyancsak eltérés a két rendszer között, hogy a XilLOG bemenetei univerzálisabbak; a modul nem csak inkrementális jeladók csatlakoztatására alkalmas, hanem bármilyen digitális jelet képes fogadni 15 teljesen független csatornán. Így nem csak szögsebesség mérésére, hanem bármilyen időtartam, időkülönbség vagy fázishelyzet, ill. összetett impulzusok mérésére is alkalmas.

     A XilLOG az Advantech által szabványosan használt 2*20 pólusú szalagkábeles csatlakozó kábel segítségével kapcsolható bármely Advantech gyártmányú, vagy ahhoz hasonló felépítésű ISA vagy PCI buszos mérés-adatgyűjtő rendszerhez. (Az újabb, 68 pólusú, SCSI-II méretű csatlakozóval szerelt mérés-adatgyűjtő kártyákhoz speciális adapterrel csatlakoztatható.)

     A készülék méretei: 123*70*28 mm. Hátsó oldalán 2*20 pólusú szalagkábel van kivezetve, előlapján pedig 25 pólusú D-SUB anyacsatlakozó található. Saját tápellátást nem tartalmaz, mert a mérés-adatgyűjtő kártyáról kapja a tápfeszültségét, emiatt hálózati kapcsolója sincsen.

A XilLOG időmérő modul az alábbi fő jellemzőkkel rendelkezik:

Tartozékok a XilLOG időmérő modulhoz:

  • XilLOG időmérő modul;
  • Felhasználói kézikönyv;
  • Programlemez a mérőprogrammal ill. néhány mérés-kiértékelést segítő szoftverrel, továbbá a legkönnyebben beszerezhető inkrementális jeladók gyári adatlapjaival PDF formátumban;
  • 2 db 1,2 méteres 20 pólusú szalagkábel csatlakozókkal; 100%-ig kompatibilis az Advantech PCL-10120 típusszámú kábelével.


Vissza az előző oldalra!