8. verzió, 2004-12-25:

A honlap 8. verziójában újra - és ezúttal már teljes terjedelmében - elérhető a Moray 5. könyvének magyar "ferdítése", mert sikerült megegyeznem a fordítóval, hogy neve nélkül, de járuljon hozzá a publikáláshoz, miután a Moray család nem adott választ érdeklődésemre. A fenti anyagon kívül még sok, főképp a honlap látogatói által készített fordítás ill. OCR került fel a honlapra, melyeket hely hiányában nem sorolok fel külön, hiszen az "Új!" ikonocskák szépen jelzik a bővüléseket...

7. verzió, 2004-09-12:

A honlap 7. verziója több is, kevesebb is, mint korábban. Kevesebb lett, mert előzetes ígéretemmel ellentétben mégsem került fel Moray 5. könyvének teljes magyar fordítása, sőt az eddig letölthető fél fordítást is le kellett vennem a fordító írásbeli letiltása miatt; mindaddig, amíg a Moray családtól meg nem kapom az írásos engedélyt a fordítás publikálásához, addig nem is fog kikerülni. Ez sajnos nem rajtam áll, de amint zöld utat kapok, azonnal kirakom, hiszen teljesen készen van, akárcsak az angol verzió, ami viszont kint van a honlapon. De vigasztalásul megsúgom, hogy már készül a 4. kötet fordítása is!

Ugyancsak kevesebb lett a honlapom a régóta hirdetett előadással is; ezúton kérek mindenkitől elnézést, de az első előadás anyagának összeállítása után hiába próbáltam meg összeszervezni egy előadást, a kapott szóbeli ígéretek zöméről sajnos kiderült, hogy annyit is érnek... :-( A helyén így mostantól a "céges" honlapom lesz majd, ahol igyekszem a parafizikai méréstechnikából minél több részt megmutatni, bizonyítandó, hogy nem csak homályos körmondatokból és szélhámosságokból áll a parafizika, hanem esetenként nagyon komoly és modern mérésekre támaszkodó, valódi eredményeket is kihoz. Ezt a részt melegen ajánlom minden olyan kutató lélek számára, akik szeretnének valódi kutatómunkát végezni...

Több lett viszont a honlap 2 kicsi Moray könyvecskével és egy előadással, ill. a Teslás részek is bővültek egy fél tucat fordítással. A jövőben azonban nem fogom őket egyesével megnevezni, hanem egy kis "Új!" feliratocska fogja jelezni, hogy hol és mi bővült, ill. változott a honlap előző verziójához képest. Ugyancsak két kis ikonocska jelzi majd a WinWord formátumban elérhető angol ill. magyar nyelvű anyagokat, melyekre klikkelve az ominózus anyag rögtön letöltődik. Ennyi grafika még az én puritán ízlésembe is belefért, mert továbbra sem szeretnék színes-szagos, reklámoktól hemzsegő portált építeni. Remélem látogatóimnak is megtetszik majd a spártai dizájnom... :-)

6. verzió, 2004-06-01:

A honlap 6. verziója "csak" 5 magyar fordítással lett gazdagabb. De nem akármilyenekkel: elkészült Moray 1. könyvének kifogástalan minőségű magyar fordítása, mely mintapéldája az önzetlen, ámde tökéletes minőségű közös munkának. Moray 5. könyve is teljes terjedelmében magyarra lett "ferdítve", sajnos ez közel sincs olyan jól lefordítva, mint a másik; ennek ellenére a könyv tartalmi lényegét nagyon jól ki lehet belőle hámozni. Az eredeti anyag sajnos nagyon rossz minőségű, agyonfénymásolt írógépelt szöveg volt, így bár napokat töltöttem vele, mégis csak az anyag felét tudtam feldolgozni, de az anyag második fele is rövidesen - 1 hónapon belül - fel fog kerülni a helyére. (Ha valaki venné a fáradságot a helyesírási és stilisztikai hibák kijavításához, netán korrekten lektorálná is a fordítást az eredeti alapján, nagyon hálás lennék érte!)
A fentieken kívül felkerült a Moray 5. könyv angol eredetije is szintén már WinWord formátumban, melyet úgy szerkesztettem át, hogy sokkal könnyebben olvasható, mint az eredeti kiadás. Továbbá napról napra növekszik a magyarra fordított cikkek és találmányok listája, köszönhetően a napokban felbukkant több angol fordító munkájának!

5. verzió, 2004-02-01:

A honlap 5. verziója végre már nem fél év alatt készült el, mint az elődei - ennek ellenére hasonlóan bőséges termést hozott! 40 új Tesla cikkel bővült a honlap, főképp a "halálsugár" és a gömbvillámok témakörében. Teljesen új elem Tesla saját kezűleg írt önéletrajza, amely szintén már rögtön WinWord 6.0 formátumban került ki, akárcsak az új anyagok nagy része. Már két magyar fordítás van kint a honlapon, ami sajnos még mindig nagyon kevés...
A Moray résznél újdonság, hogy az első 4 könyve is megvan már kinyomtatható és szerkeszthető WinWord formátumban, továbbá felkerült az első Moray-ről szóló újságcikk, ill. pár jó minőségű fotó is.

4. verzió, 2003-11-01:

A honlap 4. verziója újabb hatalmas lépést tett a teljesség felé: sikerült több olyan nagyon lényeges információt is megszereznem, melyek elengedhetetlenek Tesla életművének megértésében. Ilyen pl. a 80. születésnapján a szabadenergia-termelő csövéről elhangzott mondatainak eredeti, hiánytalan szövege, de ezen kívül még több mint 100 különféle cikk teljes szöveganyaga és lényeges képanyaga is felkerült.
Újdonság, hogy az új anyagok már csak WinWord 6.0 formátumban kerültek fel, századakkora helyet foglalva, mint a grafikus képformátumok. A régebbi anyagok egy része helyett/mellett is felkerültek az OCR-ezett szövegfájl-verziók. Sajnos a WinWord ismert hibája miatt az oldal hossza több tényezőtől (WinWord verziója, aktuális nyomtató típusa) is függ, ezért nyomtatás előtt mindenki állítsa be a nála megfelelő laphosszat. Elkészült az első magyar fordítás is, melyet szintén meg lehet találni a honlapon!
Sikerült megszereznem az eddig hiányzó 11 szabadalmat is, így a szabadalmak végre hiánytalanul megvannak. A hiányzó 14 Tesla cikk is talán rövid időn belül fel fog kerülni. A "Moray-hívők" pedig megtalálhatják a honlapon immár az utolsó, 5. kiadását a Sea of Energy című könyvnek. Ezzel a Moray rész is teljessé vált! Hogy a honlap átalakítása teljes legyen, a bevezetőt is jelentősen átírtam. Többek között fent van az általam nagyon ígéretesnek tartott Sindely László-féle atommag-modell is. Érdemes elolvasni...

3. verzió, 2003-02-02:

A honlap 3. verziója nem tartalmaz lényeges változtatásokat, csupán jelentősen csökkent a mérete, mert a PCX-es kép-verziók törölve lettek azon egyszerű okból kifolyólag, hogy sikeresen befejeződött az OCR fázis, azaz a képek szöveggé alakítása. Egyúttal az első négy teljes szövegfájl is felkerült a honlapra, hogy a fordítást végzők számára megkönnyítsem a munkát. Ezeket a Lectures szekcióban lehet megtalálni DOC és RTF formában.
Végezetül elhelyeztem egy előzetes meghívót az általam tartandó Tesla-előadássorozatra, amely várhatóan a közeljövőben kezdődik...

2. verzió, 2002-08-12:

A honlap 2. verziója immár a teljes verzió, amit eredetileg is szerettem volna.
Az alábbi információkkal bővült az előző verzióhoz képest:

Nikola Tesla Colorado Springs Notes 1899-1900 című jegyzetei
Nikola Tesla elérhető külföldi szabadalmai
Thomas Henry Moray negyedik könyve
Gustave Le Bon két könyve a Moray-szabadalom megértéséhez

1. verzió, 2002-01-27:

A honlap első, kísérleti verziója végre felkerült az internetre.
Az alábbi főbb információkat tartalmazta:

Nikola Tesla összes lényeges előadása és cikke
Nikola Tesla összes amerikai szabadalma
Thomas Henry Moray első három könyve és szabadalma

Vissza a főoldalra!