Nem járt sikerrel az az amerikai fiatal autótolvaj, aki a napokban megpróbált elkötni egy Teslát a lámpánál. A kereszteződésben várakozó Tesla Model 3 vezetőoldali ajtaját feltépte, majd ráordított a rémült vezetőre, hogy azonnal hagyja el járművét. A sofőr késlekedés nélkül teljesítette a férfi kérését, aki elhajtott az autóval, ám nem örülhetett sokáig.

A Teslák sok érdekes és jövőbe mutató funkciói között ugyanis van egy, aminek a segítségével a tulajdonos a telefonjáról is kontrollálhatja az autóját. A kezdeti sokk után szerencsére ez eszébe is jutott a Tesla jogos tulajdonosának és elővette a telefonját, először letiltotta, leállította majd le is zárta a villanyautót. Szerencsétlen tolvaj pedig az út szélén rekedt a bezárt és működésképtelen autóban.

Tesla telefonos alkalmazás

A kiérkező rendőröknek nem volt nehéz dolguk, emberünk nem tudott meglépni. Két kérdés merülhet fel mindenkiben az esettel kapcsolatban: hogy fordulhat elő, hogy valakit be lehet zárni az autóba távolról és hogy hogy nem próbált valahogy kimenekülni a bűnöző?

Nos, az első kérdésre az a válasz, hogy biztonsági okokból az autó mindig nyitható marad manuálisan is a vésznyitóval a lezárást követően, tehát ki tudott volna szállni az elkövető, de nem tette. Nem jutott eszébe, csak a gombbal próbálkozott – és itt jön a válasz a második felvetésre – ugyanis kábítószer hatása alatt állt. A kaliforniai rendőrség aztán előállította a mindössze 21 éves, erősen izzadó és zavart viselkedésű férfit kábítószer hatása alatt elkövetett autóvezetés és természetesen az autólopási kísérlet miatt, a tulajdonosa pedig visszakaphatta az autóját. Zseniális, hogy milyen dolgokra is hasznosak a Teslák modern funkciói.

Forrás:

CarBuzz