Amikor a Tesla elindította a 3-as modell gyártását, a járművet felszerelték egy, a visszapillantó tükörben elhelyezett, vezetőülés felé néző kamerával.

Majdnem három év telt el, mióta a Tesla elindította a Model 3 gyártását, ám ez a kamera, egyelőre még nem működött. Egy korábbi szoftverfrissítés utalt rá, hogy a kamera kapcsolódik az Autopilot rendszerhez és a „Tesla Network”-höz is,  amely állítólag a Tesla által üzemeltetett robototaxik közelgő flottája.

Gondoltak arra, hogy a Tesla a kamera segítségével figyelje a járművezetők jelenlétét az Autopilot használatakor és megfigyelje az önvezető Tesla taxik flottájában lévő utasokat annak érdekében, hogy elkerülje az autók vandalizálását.  Ez utóbbit végül Elon Musk is megerősítette,  vezérigazgató azonban nyitott maradt annak tekintetében, hogy a kamerát más funkciókhoz is használhassuk az autó belsejében.

Ez magában foglalja például a fényképezőgép használatát, hogy a járművezetők és az utasok rögzíthessék magukat, amikor a V10-ben kiadott új Caraoke funkciót használják, illetve kiértékelték annak lehetőségét, hogy az autó a belső kamerát használná az utasok felismerésére, és automatikusan alkalmazná a rájuk testreszabott beállításokat.

A videokonferencia napjainkban egyre nagyobb üzletté válik a koronavírus-járvány közepette, amelynek eredményeként több ember dolgozik otthonról, így a Tesla kihasználná annak lehetőségét, hogy a kabin belsejében lévő kamerát, illetve a középen elhelyezett képernyőn videokonferencia-rendszert biztosítson.