A gyártó meghívta a JerryRigEverything nevű Youtubert azzal a céllal, hogy mutassa be a Model Y teljesítményét téli körülmények között, a nyár elején ez meglehetősen furcsa tartalom. Az elektromos járművek nagyon jól teljesítenek nehéz útviszonyok között, az elektromotorok által megvalósított összkerékhajtás gyors reakciójának köszönhetően.

A Tesla néhány járműve különösen jó hóban vagy jégen, a kétmotoros, négykerék-meghajtású erőátvitelüknek köszönhetően, amelyek a nyomatékot a kerekekhez juttatják, nem mellesleg a jobb tapadásnak köszönhetően könnyebben boldogulnak.

Az alábbi videó alapján a gyártó kisebbik SUV-ja is így teljesít. Láthatod, hogy a Model Y egy jéggel és betonnal borított 20%-os emelkedőn mászik fel kétkerék-meghajtással. Ezután havas terepen is megbizonyosodott az EV hatalmas nyomatékáról. A YouTuber észrevett néhány érdekes fejlesztést, amelyet kifejezetten a Model Y számára készítettek.

Például hideg időben a Model 3 esetében felmerültek problémák az ajtónyitással, itt, ez már nem áll fent. Továbbá a töltőcsatlakozó is fűtött, ami megkönnyíti a műveletet.

Forrás: