A vezérigazgató szombat délután Tweetelte, hogy a Tesla perelni fogja Alameda megyét és a Tesla központját elköltözteti Kaliforniából. A fremonti létesítményt egyelőre nem zárják be, de a sorsa attól függ, "hogyan kezelik a Teslát a jövőben". Az elkövetkező projektek központja Texasban vagy Nevadában lehetne.

Musk és Alameda megye komoly kapcsolatban álltak a koronavírus-helyzet miatt, márciusban bezárták a fremonti gyárat és átálltak a védekezéshez szükséges eszközök gyártására.

Aztán múlt csütörtökön a gyár munkatársai kaptak egy e-mailt, miszerint a létesítmény 30%-os létszámmal május 8-án újraindul. Úgy tűnik, hogy az üzenet válasz Gavin Newsom, Kalifornia kormányzójának május 6-i kijelentésére, miszerint a gyártás újból megindul az államban. Viszont a helyben hozott rendelkezések ezt akadályozzák, hiszen az öbölvidék többi részéhez hasonlóan Alameda megye sem engedte meg a gyártás megkezdését.

Alameda megye

Pár nappal később a megye közegészségügyi vezetője Erica Pan kijelentette, hogy a Tesla fremonti létesítményének nincs engedélye a működés újraindítására a folyamatban lévő koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt. A Tesla első emberének nem is kellett több, egy Tweetben erősen bírálta a megyét és Pant is, akit tudatlannak nevezett. Állítása szerint a Tesla tudja, hogyan lehet biztonságos módon újból megnyitni a fremonti gyárat, mivel a sanghaji létesítményt is sikeresen újraindították a kötelező kínai leállás után.

Roppant érdekes ez a helyzet és kíváncsian várom, hogy mi sül majd ki ebből. Egyelőre úgy tűnik, hogy május 18-án folytatódhat az élet. Ennek ellenére Elon Musk elköltözteti gyárának központját Kaliforniából. Korábban is a tervek közt szerepelt egy texasi gigagyár, így kézenfekvő lehet az új főhadiszállás helye.

Forrás: