Elon Musk a Twitteren megerősítette, hogy a Tesla Cybertruck hidegen hengerelt, rozsdamentes acélból készül exoskeletonja képes lesz változtatni a színét a fém hőmérsékletétől függően.

Ahogy a Palo Altóban található gyártó korábban már beszámolt róla, az új pick-up nem hagyományos karosszéria elemekből épül majd fel, hanem lényegében egy külső vázszerkezetet (exoskeletont) hoznak létre, és ez lesz a Cybertruck alapja.

Most @Flcnhvy a Twitteren tette fel a kérdést Elon Musknak, vajon a Tesla által a Cybertruck exoskeletonjához felhasznált fémötvözet képes lesz-e megváltoztatni a színét a különféle hőmérsékleti hatásokra reagálva.

Elon Musk Twitter bejegyzése

Egyes acéltípusok edzés közben megváltoztatják a színüket, ez vonatkozik-e a hidegen hengerelt rozsdamentes acélra is? Nagyon beteg/egyedi lenne, ha a Cybertruckot egy Not-A-Flamethrowerrel (a The Boring Company lángszórója) fel lehetne hevíteni” – írta @Flcnhvy Musknak.

A Tesla alapítója a felvetésre nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt: „Igen”.

Bár az elektromos autógyártó egyelőre még nem véglegesítette, hogy pontosan milyen anyagból fogja elkészíteni a Cybertruck exoskeletonját, az már most biztos, hogy erre a célra valamilyen fémötvözetet fognak használni. Musk megerősítette, hogy első teljesen elektromos pick-up modelljének alapanyaga biztosan nem az a 30X hidegen hengerelt rozsdamentes acél lesz, amivel a járművet múlt novemberben hivatalosan is bemutatták.

Azt követően, hogy a SpaceX egy új, teljes méretű Starship prototípust készített a 304L anyagminőségű ötvözetből, ami erősebb és jobban megfelel a Cybertruck számára, Musk elmondta, hogy az alkotóelemek és a módszerek gyorsan változnak. A pick-up kialakításának megbízhatónak és robosztusnak kell lennie. Ahogy a folyamatosan fejlődő, új eljárások révén lehetőség nyílik az ötvözetek sűrűbbé tételére, a Tesla valószínűleg még tovább módosítja majd a Cybertruck exoskeletonjának szerkezetét és összetételét.

Ugyanakkor a felhasznált acél az edzettségének köszönhetően képes lesz hő hatására megváltoztatni a színét. A különféle hőmérsékletek pedig más-más árnyalatokat eredményeznek. Így a Cybertruck megjelenése az adott hőmérsékleti viszonyoktól függően változik majd.

Tesla Cybertruck minta variációk látványterve

A Tesla közösség tagjai eredetileg úgy gondolták, hogy a Cybertruck csak natúr, rozsdamentes acél színben lesz elérhető. Ám Musk április folyamán megerősítette, hogy a pick-up bármilyen színnel, vagy adott esetben mintázattal megrendelhető lesz, a tulajdonos igényeinek és ízlésének megfelelően.

Ugyanakkor valószínű, hogy a legtöbb tulajdonos az eredeti, rozsdamentes acél exoskeletont választja majd. Így egy olyan autóval közlekedhet, amelynek színösszeállítása folyamatosan változik, mivel az acéltest reagál a külső hőmérsékletre. Ha a Cybertruck futurisztikus megjelenése önmagában nem lenne elég, ez a színváltós kasztni még inkább egyedivé teszi és megkülönbözteti majd a Cybertruckot a többi, hagyományos pick-uptól.

A legfrissebb hírek szerint a Cybertruck Dual és Tri-Motor verzióban lesz elérhető, míg a gyártás 2021 végén kezdődhet el az Austin mellett található legújabb Tesla gyárban, a Giga Texasban.

 

Forrás: